monitor users

Καλώς ήρθατε...

Εδώ θα βρείτε ένα ελεύθερο Blog για όλους όσους έχουν σχέση με την κωπηλασία.
Καταγγελείες, διαμαρτυρίες, διαφωνίες, αποκαλύψεις κλπ
όλα ελεύθερα χωρίς λογοκρισία και διαγραφές σχολιων.

18 Αυγούστου 2010

Έγραψαν ιστορία στην Σιγκαπούρη

απο το site της ΕΚΟΦΝΣ
Ο ελληνικός αθλητισμός άνοιξε λογαριασμό στην 1η Ολυμπιάδα Νεότητας που συνεχίζεται στην Σιγκαπούρη κατακτώντας χάριν της κωπηλασίας τα δυο πρώτα του μετάλλια στο νέο παγκόσμιο θεσμό που δημιούργησε η ΔΟΕ.
Ο αποσταλμένος του contra.gr Γιάννης Δάρρας γράφει για την επιτυχία των ελληνικών πληρωμάτων σήμερα τα ξημερώματα:
Ενα αργυρό και ένα χάλκινο είναι τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη από την κωπηλασία. Ο ρυθμός του Ζορμπά ξεσήκωσε τους φιλάθλους στην Μαρίνα Ρεζερβουάρ της Σιγκαπούρης.
Είναι σπουδαίο πράγμα να κατακτάς αργυρό μετάλλιο και να είσαι στεναχωρημένος. Δείχνει πως είσαι αθλητής μεγάλης κλάσης. Ο Μιχάλης Ναστόπουλος και ο Τόλης Λαμπρίδης τερμάτισαν δεύτεροι στον τελικό στη δίκωπο (άνευ πηδαλιούχου) 3.06.85 πίσω από τους Σλοβένους Γκέρις και Ντομάνικο (3.05.65) και μόνο που δεν έκλαιγαν. Οι Αυστραλοί Κότσραν και Γουότς ήταν τρίτοι με 3.07.52.
Οι Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία τους ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και έβαλαν υποθήκη για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Η ελληνική σημαία κυμάτισε στον ιστό και μπορεί να μην ακούστηκε ο ελληνικός ύμνος αλλά οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να βάλουν τον Ζορμπά και να ξεσηκώσουν τους φιλάθλους στην αναμονή μέχρι την απονομή των αγοριών.
Γιαννιώτες και οι δύο, όπως και τα χάλκινα κορίτσια μας, τα οποία συνέχισαν την παράδοση που εχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας στην κωπηλασία. Στη διάρκεια της κούρσας πρόσεχαν τους Αυστραλούς που θεωρούνταν επίσης οι διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου και δεν αντιλήφθηκαν το φοβερό φίνις των Σλοβένων στην ακριανή διαδρομή. Όταν το κατάλαβαν προσπάθησαν να επιταχύνουν αλλά ήταν αργά. Όμως κάθε πάθημα αποτελεί και μάθημα. Το θέμα είναι πως σε λίγα χρόνια όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη θα μιλάει γι αυτούς αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο πάθος.
                                    Γκραν γκινιολ στα κορίτσια με τα αποτελέσματα Στον τελικό των κοριτσιών, πάλι στη δίκωπο, η Ελένη Διαμαντή και η Λυδία Νταλαμάγκα, Γιαννιώτισσες κι αυτές, πήραν άξια το χάλκινο μετάλλιο. Στον τερματισμό δεν πανηγύρισαν αμέσως, γιατί ο φωτεινός πίνακας τις έδειχνε τέταρτες, με τις Αυστραλέζες πρώτες, και τις Βρετανίδες και Ιταλίδες στα μετάλλια.
Όμως το φώτο-φίνις έδειξε πως οι Βρετανίδες Χάουαρντ και Γκάμον ήταν πρώτες με 3.28.60 , οι Αυστραλέζες Μπάσερ και Αλντερσιρ δεύτερες με 3.29.34 οι Ελληνίδες τρίτες με 3.29.37 και οι ιΙταλίδες Κολέτι και Κολόμπο τέταρτες, με 3.30.05. Τα πανηγύρια άρχισαν για το ελληνικό πλήρωμα που μέσα σε δευτερόλεπτα, από τη λύπη πέρασε στη χαρά.
Στο www.contra.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τους δυο τελικούς καθώς και τις πρώτες δηλώσεις των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: